Read more: How to Block iFrame | eHow.com http://www.ehow.com/how_8634613_block-iframe.html#ixzz27nQxA73z Arnhem Mode Incubator: MºBA 13 Koopzondagen

MºBA 13 Koopzondagen

Foto door bureau Mambeau
Eind april werd in La Ruche, het restaurant van de Bijenkorf in Arnhem, de derde MºBA Friends bijeenkomst georganiseerd. De stichting, bestaand uit een aantal Arnhemse ondernemingen die als actieve ambassadeurs optreden van de 5e editie van de Mode Biënnale Arnhem, wist voor een derde keer collega-ondernemers en andere geïnteresseerden te mobiliseren. Het zwaartepunt lag dit keer bij de extra  koopzondagen tijdens MºBA 13. De binnenstad pakt dan uit met een reeks evenementen. Een greep uit het programma:
  • De Schouwburg Arnhem biedt van 21 tot en met 23 juni optredens aan van het Duitse dansproject Dressing the City. In de binnenstad zal in hetzelfde weekend My Head is a Shirt te zien zijn van de dansgroep van Angie Hiesl en Roland Kaiser uit Keulen
  • Het Arnhems Mode Initiatief, presenteert dan ook het nieuwe evenement WIT WKND ARNHEM, waarbij de binnenstad van Arnhem in het wit getooid gaat, van winkelpersoneel tot etalages. Een mobiele ‘witte’ catwalk doorkruist op zondag 23 juni de binnenstad met een bijzondere modepresentatie. Het initiatief is tevens drukdoende tijdens MºBA 13 een aantal leegstaande (winkel)panden in de binnenstad te vullen met pop-up-stores 
  • De zomereditie van de Arnhemse Stockdagen staat voor het weekend van 28 tot en met 30 juni op het programma. Het educatieve MºBA 13-project Made by You, waar ruim duizend Arnhemse scholieren aan hebben meegewerkt, houdt op zondag 30 juni een grote POP-UP-BAZAAR op het Kerkplein aan de voet van de Eusebius. 
  • Zondag 7 is juli uitgeroepen tot Nationale Schortendag. Op die dag vindt in Arnhem de prijsuitreiking plaats van de Schortenontwerpwedstrijd die MºBA 13 in samenwerking met dagblad NRC Handelsblad houdt.
Foto door bureau Mambeau
Routing MºBA 13
Een ander onderwerp dat werd aangesneden was de routing. Olga Godschalk, directeur van MºBA 13 en 3D-ontwerper Ineke Hans presenteerden de route van NS-station en parkeergarage Arnhem Centraal naar de hoofdexpositie van de modebiënnale in Kunstencluster Rozet, oftewel MºBA Centraal en de verschillende (winkel)routes door de binnenstad van Arnhem, het Spijkerkwartier en het Modekwartier. De routes worden gemarkeerd door kleurige vaandels, waarbij elke kleur naar een route verwijst, zoals de route langs de MºBA 13-exposities (groen), de Fetisj-winkelroute (roze) en de AMI-winkelroute (wit).

Vierde bijeenkomst MºBA Friends
Wil je de vierde bijeenkomst van MºBA Friends bijwonen? Je bent op dinsdag 21 mei (18.00 uur) van harte welkom in Het Posttheater (Arnhem) waar de laatste ontwikkelingen rond de Mode Biënnale Arnhem bekend worden gemaakt. Het programma bestaat onder meer uit de presentatie van de speciaal voor MºBA 13 ontwikkelde Food Fetisj, de presentatie van het schortenproject voor Arnhemse ondernemers en informatie over het educatieve MºBA 13-project Made by You.