Read more: How to Block iFrame | eHow.com http://www.ehow.com/how_8634613_block-iframe.html#ixzz27nQxA73z Arnhem Mode Incubator: Over ons

Over ons

Van modeontwerper naar modeondernemer

Sinds de zomermaanden van 2011 zit de Arnhem Mode Incubator in het pand aan de Sonsbeeksingel 147. Om de hoek van het Modekwartier en op steenworp afstand van mode en design hotel, Modez. Dé perfecte locatie dus voor een broedplaats voor startende modeondernemers.

Werkplek, coaching, lezingen
De Arnhem Mode Incubator beschikt over in totaal 8 werkplekken voor een gemêleerd gezelschap van startende modeontwerpers én ontwerpers die mode gerelateerde producten of diensten aanbieden. Als huurder van een werkplek profiteer je direct van een andere faciliteit van de Arnhem Mode Incubator, namelijk het coachingstraject. Dit advies op maat belicht alle facetten van het ondernemerschap en houdt in: begeleiding op o.a. creatief, communicatief, maar ook financieel vlak. Het doel is om met onze kennis, faciliteiten en netwerk een versnelde groei te stimuleren in de opbouw van een modeonderneming. Huurders kunnen tot 2 jaar beschikken over een werkplek bij de Arnhem Mode Incubator, daarna moet het stokje worden overgedragen aan een nieuwe lichting ontwerpers.

Voor starters en ondernemers met ervaring
Ook als reeds gevestigde modeondernemer kun je bij de Arnhem Mode Incubator terecht. Niet alleen voor een coachingstraject, maar ook voor lezingen, workshops, netwerkactiviteiten en andere events. In oktober 2011 is het lezing en debat programma gestart, waarin iedere maand een professional uit een ander vakgebied zijn kennis met betrekking tot het ondernemerschap met je zal delen. Hiermee wil de Arnhem Mode Incubator een brug slaan tussen de verschillende generaties modeontwerpers, partners en het bedrijfsleven. Ook het brede publiek, van modeliefhebber tot buurtbewoner, zal met enige regelmaat worden uitgenodigd kennis te maken de nieuwste generatie Arnhemse modeondernemers.

Interesse in een inspirerende werkplek? Neem dan contact met ons op.


Projectleider van de Arnhem Mode Incubator is Simon Angel die binnen de (Arnhemse) culturele sector geen onbekende is. Afgestudeerd in Fine Art aan ArtEZ had hij een carrière als beeldend kunstenaar en item-maker bij VPRO’s Waskracht.
Later werkte hij als organisatie-adviseur bij o.a. het Ministerie van Financiën, Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties en Economische Zaken. Sinds 2006 werkt hij als zelfstandig adviseur en coach waarbij hij zich de afgelopen jaren vooral richt op de ontwikkeling van creatieve talenten en ondernemingen. Hierin past hij zijn kennis en ervaring toe als adviseur, ontwikkelaar en soms als participant. Hij werkt(e) o.a. samen met Studio Elsien Gringhuis, Suze May Sho Collective, Stichting G.A.N.G. en diverse individuele ontwerpers en kunstenaars binnen en buiten Gelderland. Het generale doel van deze inspanningen is het professionaliseren van de mensen en hun organisatie met behoud van maximale autonomie en ruimte voor creativiteit.
De Arnhem Mode Incubator is een project van de stichting Dutch Fashion & Design Centre en wordt uitgevoerd met financiële steun van de provincie Gelderland, de gemeente Arnhem, ArtEZ hogeschool voor de kunsten, sponsoren en de deelnemers zelf.