Read more: How to Block iFrame | eHow.com http://www.ehow.com/how_8634613_block-iframe.html#ixzz27nQxA73z Arnhem Mode Incubator: Hulde aan Jan Taminiau! Hulde aan de Nederlandse modeontwerpers!

Hulde aan Jan Taminiau! Hulde aan de Nederlandse modeontwerpers!

foto door RVDA
Bijna 5 miljoen kijkers, op Nederland 1 alleen al, zagen afgelopen dinsdag koningin Maxima de Nieuwe Kerk in Amsterdam binnenschrijden in een jurk met cape van de Nederlandse modeontwerper Jan Taminiau voor de kroning van koning Willem Alexander. Eerder op de dag, bij de ondertekening van de abdicatie van koningin Beatrix, droeg ze een creatie van het Belgische label Natan, maar ze sloot de avond uiteindelijk af in nog een jurk van Taminiau. Zijn werk was ook onderdeel van het avondprogramma, de rondvaart in Amsterdam, en was te zien op een modeboot; door de NOS benoemd als uithangbord voor het groeiende aandeel die de mode-industrie heeft in de Nederlandse economie. Alles tezamen een enorm krachtige statement voor en onderstreping van de hoge kwaliteit die Nederlandse ontwerpers afleveren.

Welke gevolgen dit kan hebben voor Taminiau is nog niet te overzien. Deze historisch beelden zijn de hele wereld over gegaan. 'Het gaat nog een beetje aan me voorbij', zo vertelde hij de dag erna in De Wereld Draait Door.
Ook deelt hij hoe de bejubelde kleur 'royal blue' en het ontwerp tot stand is gekomen. Welk verhaal hij in samenspraak met koningin Maxima heeft willen vertellen. En hoeveel tijd aan maat- en handwerk zit in de jurken. Kijk vanaf 03.52 t/m 12.20 minuten en kom meer te weten over deze historisch ontwerpen.