Read more: How to Block iFrame | eHow.com http://www.ehow.com/how_8634613_block-iframe.html#ixzz27nQxA73z Arnhem Mode Incubator: C and A Reimagine Design Challenge

C and A Reimagine Design Challenge

 
Modeontwerpster en deelneemster van de Arnhem Mode Incubator, Pauline van Dongen, is samen met 7 andere internationale ontwerpers door het retailconcern C and A geselecteerd om deel te nemen aan de 'Reimagine Design Challenge'. Een wedstrijd met als doel het stimuleren van een nieuwe manier van denken door alledaagse voorwerpen op een inspirerende manier toe te passen.

Van Dongen werd uitgedaagd om een kledingstuk te creëren van plastic bestek, bekers en borden. Ze is vervolgens aan de slag gegaan met het streven om de uitstraling van het plastic materiaal een upgrade te geven, zodat het op geen enkele manier zou verwijzen naar de oorspronkelijke staat. Van Dongen werd geïnspireerd door de combinatie van een onnatuurlijk materiaal met een esthetiek afgeleid uit de natuur, namelijk de menselijke anatomie en celstructuren. Om een membraanachtige textuur te creëren, gebruikte ze een lasersnijder om de witte vellen van platgestreken bordjes in patronen te snijden. Daarna werd de dunne plastic laag bedekt met een laag rubber latex om het oppervlak te doen lijken op botweefsel. Pauline hoopt mensen te verrassen met de vernieuwing die kan worden bereikt met deze dagelijkse objecten. Het is een wedstrijd waarmee de winnaar een geldprijs van €10.000,- mag doneren aan een zelfgekozen goed doel. Als Van Dongen wint dan zal ze haar prijzengeld schenken aan de Dutch Fashion and Design Council.

Dus breng hier voor 28 maart as. je stem uit!